Средња школа Жикица Дамњановић
АктуелностиВажноВаннаставне активностиЗапажени резултатиКонкурсиПројектиСлајдерУченици

Ученик другог разреда смера пекар, Габријел Тахири, добио стипендију за стручну праксу у Болоњи

Почетком маја месеца био је оглашен позив за ученике средњих стручних школа, само одабраних смерова, за програме стручних пракси у иностранству, а по позиву  Intervet WB, трогодишњег пилот пројекта за интернационализацију система стручног образовања на Западном Балкану. Привредна комора Србије је овога пута у партнерству са италијанском организацијом Uniser понудила једанаест грантова за праксу у Болоњи, Италија, за септембар 2021. године.

Наша школа је видела могућност за подношење пријаве за два ученика смера пекар, који су се истакли по својим радним способностима на часовима практичне наставе, својим општим успехом, као и знању енглеског језика на нивоу који омогућава неометану комуникацију (који је обавезан језик док су на размени, али И језик на коме се пријава подноси). Пријаве су поднете у датом року, у њиховој изради је учествовао стручни тим који се састојао од школског психолога, Јелене Јовковић, професора њихове стручне праксе, Милене Јашовић и Еве Бајчетић, професора енглеског језика.

На наше велико задовољство, можемо да се похвалимо да су обе пријаве прихваћене, а да је у ужи избор за мобилност примљен Габријел Тахири, ученик II-3, смер пекар. Његова пријава је била у првих 5, и сада следе наредни кораци као што су потписивање уговора и припреме за мобилност, која би требало да почне у септембру месецу, а трајање краткорочне размене је месец дана. Честитамо нашим ученицима, и надамо се да је ово само први корак у учешћу наше школе на сличним пројектима.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *