Средња школа Жикица Дамњановић
UncategorizedАктуелностиЕко школаЗапажени резултатиПројектиСлајдер

Европска ознака квалитета за eTwining пројекат „ECO-STEAM“

Поносни смо што је рад наше школе у оквиру eTwining пројекта „ECO-STEAM“ признат на највишем европском нивоу. Са задовољством Вас обавештавамо да смо добили и Европску ознаку квалитета за резултате постигнуте у оквиру овог пројекта.

У пројекту су учествовали ученици образовнoг профила техничар за фармaцеутску и хемијску технологију, са наставником технолошке групе предмета, Мирјаном Васиљевић и образовних профила оператер у прехрамбеној индустрији и пекар, са Миленом Јашовић, наставником прехрамбене групе предмета.

У пројекту је учествовало укупно 10 школа, сем наше школе учествовало је и 8 школа из Турске и једна из Јордана. Циљ пројекта је подизање свести наших ученика о екосистему, чији су део, показујући како чак и једноставне одлуке које доносе у обичном животу утичу на животну средину.

Током пројекта коришћени су алати canva, capcut, padlet, aswergarden, genial.ly, fliphtml5, keamk, quizziz, bigbluebutton и googledoc. Помоћу наведених алата ученици су представили школу, свој град, истражили и представили еколошку ситуацију у свом граду. Представили проблем загађења и на који начин се третирају отпадне воде у фабрици “Воћар” пре испуштања у канализацију. Током овог пројекта ученици су научили и како се прави компост и засадили су мацину траву, направили електронску књигу и написали акростих слоган :“Raise awareness, rescue and change for the future of the Earth”. . Био је то добар начин да ученици прошире своја знања о екологији и заштити животне средине, као и да унапреде дигиталне, језичке и социјалне вештине.

Још једном се захваљујемо Татјани Тешић, наставнику хемије и ЕКО-школи на подршци коју су нам пружили током овог пројекта.

За више информација о нашем пројекту посетите:

https://eco-steam-serbia.my.canva.site/

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *