Средња школа Жикица Дамњановић
UncategorizedУченици

Тема из екологије поводом „Дана планете“

Животна средина и ja

Пошто сам дете са села, када год је лепо време одем до ливаде, седнем под дрво које је баш уз поток. Уживам у песми птица и жубору воде, седим и размишљам, колико је свет око нас леп и колико тога можемо да откријемо и научимо од њега, само ако мало боље погледамо. У глави ми се врти само једно питање:“ ЗАШТО СМО ТАКВИ“?

Зашто људи уништавају све што им се нађе на путу, како не схватају да свим тим фабрикама, путевима и зградама некоме уништавамо дом! Замислимо ту птицу, животињу или цвет, који су годинама били на том тлу и којима је баш ту лепо као у сну и сада одједном неки странац, дошао тамо из далека и без питања уништава њихов свет! Ми људи само о себи размишљамо, и не питамо се како је свим тим животињама које сада негде далеко путују и вероватно тугују!!!

     Када бих могла, на било који начин да натерам људе да стану и осврну се око себе, погледају ливаду, зелену траву, да засаде неко дрво, јер ће се неко поносити тиме! Не вреди, не могу против света, jер нико неће видети ништа осим ДЕТЕТА (најискренијег бића). Могу  да радим на себи и можда помогнем још некоме ко разуме, да човек још нешто сем градње и загађивања УМЕ!

„Ако би човек био добре воље па уместо зграде видео шуме и поље, мислим да би тада СВЕТУ БИЛО БОЉЕ“. 

 Тему написала ученица                   Час екологије и заштите живот.средине

 Тамара Батинић II-1

                                                           предавач:С.Милијашевић,проf.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *