Обележен Европски дан језика

Већ током претходне недеље, у оквиру припрема за обележавање Дана језика, на паноима у холу наше школе постављена су обавештења о званичном сајту Европског дана језика, конкретно о неколико активности и апликација које се могу играти или преузети онлајн. У фокусу ове године су били примери добре праксе који подстичу вишејезичност, интеркултуралност, акценат на целоживотном учењу као и неговање матерњег језика.

На једном од плаката качили смо путем шарених папирића оне језике које (макар мало) разумемо, говоримо или пишемо. Затим, путем папирића које смо извлачили из кутије, вежбали смо своје умеће у читању брзалица на свим оним језицима који се у нашој школи уче. Од интерактивних игрица, највише су се ученицима свиделе „Погоди где се налазим“, у којој се путем фотографија са улица различитих градова дају опције да се погоди држава, а инсталирали су и апликацију Језички детектив, коју могу и касније играти на својим телефонима.

На крају су сви пробали да прочитају што више поздрава тј. „добар дан“ израза са паноа који је садржао све европске језике.
Активности са овог нашег данашњег дружења, као и фотографије, биће прослеђене Друштву за стране језике Србије, као и Друштву школских библиотекара.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.