Важно обавештење у вези епидемиолошке ситуације

Поштовани ученици и родитељи,

до сада смо успевали да одолимо налетима пандемије и у нашем малом колективу није било готово ни појаве, а још мање ширења епидемије. Напротив, имали смо само пар изолованих случајева и то углавном забележене као контакт са оболелим особама, те су наши другови и колеге били у самоизолацији.

Ипак, са новим таласом вируса имамо и прве потврђене случајеве инфекције.

Шта нам ваља чинити?

Када нам је инфекција већ ушла у кућу, наш основни задатак је да спречимо њено ширење и појаву већих жаришта.

Стога вас још једном молимо да поштујете основна правила понашања која су јасно истакнута у школи и са којима сте упознати преко књиге обавештења. Што значи ношење маски и у школи и у школском дворишту и одржавање потребне дистанце.

У будуће ће непоштовање мера одмах значити обавештавање надлежних органа о учињеном прекршају, а то са собом повлачи читав низ даљих поступака. Не желимо да делујемо тако ригорозно, али ако буде потребно, бићемо на то приморани.

На родитеље апелујемо да ученике који испољавају неке од симптома који могу бити повезани са епидемијом оставе у кућној изолацији, и тек после консултација са надлежним службама,

ако је све у реду, врате у колектив. У међувремену, редовно обавештавајте одељењске старешине о здравственом стању детета.

На ученике апелујемо да у наредном периоду, ако већ нису до сада, избегавају окупљања по прославама или једноставно дружењима у затвореном простору у коме није могуће испоштовати предвиђене мере заштите других и самозаштите.

Сви подаци указују да су жаришта са којих се епидемија шири без контроле управо оваква окупљања.

Нико се још није јавио и потврдио да се вирусом заразио у школи, што сада већ није искључено.

Ваши наставници су спремни да онима који из било ког разлога одсуствују са наставе доставе материјале за учење преко алата које користите.

На вама је да се одазивате на њихове позиве, активно учествујете у реализацији часова на даљину и одговарате на задатке који се пред вас стављају. Тромесечје је на прагу и нико неће избећи оцењивање, на часовима у школи или кроз наставу на даљину.

Уз најискреније жеље свима да останете здрави,

и ви и породице,

поздравља вас колектив ВАШЕ ШКОЛЕ.

директор

Жељко Поштић

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *