Средња школа Жикица Дамњановић
UncategorizedАктуелностиСлајдер

22. март Светски дан воде

Вода за пиће је основна људска потреба, док је приступ пијаћој води основно људско право. Међутим, како је воде за пиће све мање због последица климатских промена и загађења, а са друге стране, број становника расте, она постаје ограничен ресурс. Самим тим може да постане катализатор сукоба, али и мира, уколико се успостави сарадња. Због тога је тема овогодишњег Светског дана вода ‘Вода за мир’.

Светски дан вода обележава се 22. марта почев од 1993. године, а у циљу скретања пажње на значај воде, њену заштиту, као и на недостатак воде за пиће у многим деловима света.

Поводом обележавања Светског дана воде, ученици одељења III-1 образовног профила Техничар за хемијску и фармацеутску технологију, представили су резултате пројектног задатка, урађеног у оквиру предмета Технолошке операције и Технологија хемијских производа а на тему „Производња процесне воде од вода мога краја“. 

Чланови Прехрамбене секције, ученици образовног профила Пекар, приказали су на који начин се управља отпадним водама у фабрици за прераду воћа и поврћа. Такође су указали и на проблем дивљих депонија близу језера.

Линк до видео о представљању резултата пројекта „Производња процесне воде од вода мога краја“.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *