Средња школа Жикица Дамњановић
UncategorizedАктуелностиПохвале и наградеСвети СаваСлајдер

Светосавска академијa и Савиндан

Одржана  централна Светосавска академија у петак, а школска прослава у суботу

У великој сали скупштине општине, у петак 26.01.2024. године одржана је централна Светосавска академија на нивоу Општине. Учешће су узеле све средње и основне школе са територије општине, а овом приликом школа домаћин манифестације је била ОШ „Херој Иван Мукер“. Том приликом су уручене Светосавске награде одабраним колегама, а испред наше школе награду је примила психолог, Јелена Јовковић за учешће и организацију три међународна Еразмус+ пројекта. 

Свечаност су увеличали талентовани ученици готово свих школа кроз адекватне музичке, плесне и рецитаторске нумере које су изводили. Нашу школу је рецитовањем представила ученица Анастасија Пајковић, из одељења 1-5, смера медицинска сетра-техничар. Многобројна публика је уживала у свим извођењима, и пуна утисака пропратила једноипочасовни програм. 

На сам Савиндан, у суботу је у просторијама школе обележена школска слава пресецањем колача и уз пригодни краћи програм. И овом приликом су се ученици литерарне секције, рецитаторске и хора побринули да гостима приближе живот светитеља кроз цртице из биографије као и литерарна дела њиме надахнута.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *