Средња школа Жикица Дамњановић
UncategorizedАктуелностиСлајдер

Чланови секције Прве помоћи наше школе на вежби цивилне заштите у ОШ „Олга Милошевић“

Ученици наше школе смера Медицинска сестра-техничар, њих шесторо из одељења 2-5 и 3-5 били су у уторак, 24.10. једни од учесника на вежби цивилне заштите под називом „Смедеревска Паланка 2023.“, у склопу које је приказана симулација земљотреса разорне снаге и укључивање релевантних фактора спашавања након њега. 

Раме уз раме са Ватрогасном јединицом, службом Хитне медицинске помоћи, Полицијом, волонтерима Црвеног крста и спасилачким екипама Цивилне заштите, наши ђаци представили су своје умеће ученицима седмог разреда и њиховим разредним старешинама, који су симулирали повређене, али и представницима Општине, Сталне конференције градова, члановима Општинског штаба за ванредне ситуације и Министарства унутрашњих послова, као и директорима школа, а све у циљу подизања нивоа спремности на реаговање у оваквим ванредним ситуацијама и потенцијалним немилим догађајима. Припадници ватрогасне јединице су симулирали евакуацију ученика и њихових наставника, а медицинско особље пружање прве помоћ унесрећенима.

 Наши ученици су показали висок ниво стручности и знања, али и емпатије према „повређеним“ лицима. Честитамо им на нивоу професионализма  који су показали!

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *