Трибина „Јабука граната“

У петак 21.10.2022.год. када је обележен Светски дан Јабуке у нашој школи, организована је Трибина за ученике „Јабука граната“ која симболично повезује овај Светски дан и ову трибину. У сарадњи са ђачким парламентом и библиотекаром Сањом Спасојевић, а у оквиру активности пројекта који се бави превенцијом менталног здравља“Имаш проблем? Ту смо за тебе!“, психолог Јелена Јовковић је представила књигу за младе „Јабука граната“, ауторке Ингелин Ресланд.

 Књига описује живот тинејџерке Ање која пролази кроз различита искушења и живот јој постаје хаотичан кроз самоповређивање, вршњачко насиље, испробавање дроге, алкохола и лошу комуникацију са родитељима. Такође им је представљено како се јунакиња књиге бори са свим овим проблемима и где и како проналази излаз.

Потом су ученици читали одлимке из књиге. Ова трибина их је подсетила на важност читања, дружења и отворености ка блиским члановима породице, као и да кризе кроз које пролазе су део одрастања и да постоје лакши путеви да се криза савлада и преброди у правцу менталног здравља. Акценат у нашем даљем разговору су били механизми превладавања проблема.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.