Успешно реализована настава у блоку

У четвртак 21. 04. 2022. године ученици одељења IV1 образовног профила Хемијски лаборант и III1 образовног профила Техничар за хемијску и фармацеутску технологију су у оквиру наставе у блоку посетили Аранђеловац.

Том приликом обишли су погоне и лабораторије следећих фабрика: „Стублина“ из Стојника, „Пештан“ из Буковика, „Бања комерц – Бекамент“ из Бање као и Академију струковних студија „Шумадија“- одсек Аранђеловац.

Ученици су имали прилике да виде поступак цинковања и никловања челичних алата и брава.
У фабрици „Пештан“ ученици су детаљно упознати са целокупним технолошким поступком производње пластичних водоводних и канализационих цеви, почевши од сировине у облику пластичног гранулата до коначног производа. Обишли су и лабораторије за механичка и хемијска испитивања готових цеви, где су им инжењери технологије објаснили врсте испитивања и анализе које се раде.

У фабрици „Бања комерц – Бекамент“ ученици су видели поступак производње производа за малтерисање, изолацију, зидове и керамику као и лабораторије за испитивање квалитета сировина и производа.
На Академији струковних студија „Шумадија“ ученици су обишли хемијске лабораторије и упознати су са студијским програмима за наредну школску годину, што ће им помоћи при опредељењу за наставак школовања.
Користимо прилику да се захвалимо свим социјалним партнерима на срдачном дочеку, јер је ово, после две године први круг посета које смо обавили у оквиру наставе у блоку. Надамо се да ћемо овај вид сарадње са новим пријатељима школе наставити и у наредном периоду.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.