Обавештење о почетку и начину извођења наставе у другом полугодишту

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

после зимског распуста у понедељак 18. јануара 2021. године враћамо се редовним обавезама. Према Стручним упутствима која су нам стигла из Министарства просвете, науке и технолошког развоја, враћамо се КОМБИНОВАНОМ моделу рада.

То значи да ћемо своје школске активности изводити једним делом у школском објекту, а једним делом наставом на даљину. Као и у ранијем периоду сва одељења већа од 16 ученика су подељена на групе и наизменично сваке друге недеље долазе у школу, односно наставу прате на даљину. Одељењске старешине ће вас обавестити која група долази у школу 18. јануара, а која се укључује у наставу на даљину. Одељења са бројем ученика мањим од 16 су свакодневно у школи.

Изборни програми (верска настава и грађанско васпитање) се изводе наставом на даљину, сем када је потребно да ученици представе резултате рада и ради оцењивања.

Ово значи и да настављамо са коришћењем свих ресурса које нам нуди Гугл учионица, као образовна платформа. Молим вас да редовно и на време одговарате на постављене задатке. Тиме ћете омогућити наставницима да реалније сагледају ваш рад и резултате и оцене их свеобухватније и објективније.   

Настава се одвија према распореду часова који је важио и у првом полугодишту. Часови трају по 30 минута.

Практична настава се одвија према распореду који су сачинили наставници практичне наставе уз поштовање свих предвиђених мера, као и до сада. 

Практична настава за ученике подручја рада Здравство и социјална заштита, образовног профила медицинска сестра – техничар се реализује у школи.

Редовно похађање наставе је и у условима овакве епидемиолошке ситуације приоритет и обавеза сваког ученика, као и редовно похађање практичне наставе. Подсећам све ученике да нередовно похађање практичне наставе значи да ученик неће моћи да у редовним роковима заврши школску годину.

Истичемо да смо у досадашњем трајању актуелне епидемије, доследном применом епидемиолошких мера превенције и заштите и њиховим поштовањем, успели да избегнемо појаву и ширење епидемије у ученичком и наставничком колективу. Зато апелујемо да се и надаље придржавате предвиђеног режима рада носећи заштитну опрему, дезинфикујући руке и обућу и држањем прописане дистанце. Чувајући своје здравље, чувамо и здравље својих другова.

Срећан и успешан почетак и добро здравље,
жели вам руководство ваше школе

директор
Жељко Поштић, проф.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *