Отворен је конкурс за Најбоље едукаторе Србије за 2020. годину

Пронађимо заједно најбоље учитеље и наставнике које наша земља има!

Од самог почетка реализације пројекта ,,Најбољи Едукатори Србије”, Удружења за подстицање предузетништва “Живојин Мишић” 2014. године, водили смо се идејом да треба да охрабримо и наградимо наставнике који својим радом праве позитивну разлику у послу и који са ученицима постижу изванредне резултате. То је оно што желимо и данас, седам година касније. Желимо да подржимо наставнике који су генератори промена у друштву, који су узор и инспирација својим ученицима и колегама, који подстичу интелектуалну радозналост код својих ђака и темељно их ангажују у усвајању нових знања. Оне који имају доживотан утицај на генерације којима предају. 

До сада смо пронашли и наградили 79 таквих едукатора! Учитеља и учитељица, наставника и наставница који са поносом носе титулу Најбољи едукатор Србије. Ове године, конкурс за Најбоље едукаторе Србије отварамо по седми пут и пријаве се могу послати до 01.07.2020. 

Конкурс отварамо у посебном тренутку за нашу земљу, али и за цео свет. Спроводимо га у време када је планета захваћена глобалном пандемијом, када су школе затворене, а наставници имају још захтевнију улогу, јер образовање не сме стати. Због тога поред Основног обрасца за Најбољег едукатора Србије, отварамо и ,,ванредни” и тражимо најбоље наставнике у доба пандемије. 

Поред наставника који испуњавају оно што се тражи у основном обрасцу, тражимо наставника који у доба пандемије образовање, наставу и вештине ученика чини изузетним. Наставника који спаја образовање и живот, који брише границе обавезног и потребног. Оног који својим идејама помаже ученицима да схвате смисао живота, саосећања, рационалности, емпатије и оптимизма. Овај ,,ванредни” конкурс је за све оне који су одлучили да искоче из свих до сада познатих оквира и одлучили да заједно са својим ученицима промене свет од јуче, на свет од сутра. За све наставнике који показују изузетне вештине, креативност иновативност у ванредном стању у којем се налази цело човечанство. 

Помозите нам да их откријемо, тако што ћете их пријавити и стати иза свих њихових вредности и квалитета! 

На овогодишњем конкурсу изабраћемо и наградићемо укупно десет учитеља и/или наставника основних и средњих школа у Србији.

Као и претходних година, потенцијалне Најбоље едукаторе Србије могу пријавити ученици, родитељи, колеге, сарадници, свако ко сматра да познаје изузетног наставника, преко пријавне форме на сајту Удружења, на следећем линку: https://nes.zivojinmisic.rs/. Избор се врши у неколико селекционих кругова, а проглашење најбољих и свечана додела награда очекују се крајем године. За све изабране најбоље едукаторе обезбеђена је новчана награда чији се највећи део искључиво може утрошити на побољшања активности са ученицима, чиме се подржава њихов рад и побољшава квалитет и обим њихових активности, а тиме и образовни систем Србије.

Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *