Средња школа Жикица Дамњановић
АктуелностиЕко школаСлајдер

Активности „Еко-школе“ у С.Ш.“Жикица Дамњановић“-Састанак екошколских координатора

У петак, 24.09.2023. професорка наше школе, Татјана Тешић присуствовала је првом састанку екошколских координатора за ову школску годину, у Врднику. Домаћини манифестације су били Еко-школе Србије, и ПУ Дечија радост из Ирига, са објектом у природи, на Врднику. 

Том приликом презентоване су текуће активности и најава нових пројеката, додељене су Зелене заставе еко школама које су се укључиле у пројекат ове године, а похваљене су и школе које овакве пројекте већ спроводе, међу њима и наша школа, „Жикица Дамњановић“. Након тога уприличен је одлазак у јединствени амбијент објекта „Сеоце“, у коме су, у природном амбијенту могле да се виде разне инсталације од природних материјала, попут дрвене рачунаљке и занимљивих рециклажних штандова. 

На завршном делу дружења, искусни координатори су својим млађим колегама помогли да се уклопе, делећи са њима своја досадашња искуства и идеје, али и најављујући своје планове и идеје за даље пројекте. Конкретно, наша професорка је најавила акцију рециклаже електро уређаја која ће се спровести на нивоу целе школе, како запослених, тако и укључивањем ученика, а у периоду после Нове године, наша Еко школа ће организовати четврти део изложбе „Караван за климу“.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *