Средња школа Жикица Дамњановић
Ваннаставне активностиПредузетништвоСлајдер

 Регионални ,,Пословни изазов“

Регион централне Србије, Крагујевац,23.новембар 2022.године

Програми Достигнућа младих за средње школе се спроводе као део обука у свим школама које имају предмет Предузетништво или као ваннаставна активност у школама свих образовних профила. Сви програми базирани су на активном учењу.Програми су у Србији акредитовани од стране Министарства просвете Републике Србије.И ове године 23. Новембра у Крагујевцу  у хотелу Крагујевац одржано је такмичење где су учествовали и наши ученици смера Техничар за фармацеутску и хемијску технологију: Александра Нинковић, Анђела Поповић, Сека Филиповић и Тамара Матовић.

То је био једнодневни догађај у коме представници бизнис сектора постављају пред тимове ученика ,,изазов;- задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема.Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решење овог проблема и презентују га пред жиријем. Овог пута изазов или задатак тимова је био да осмисле производ или услугу која ће допринети одговорнијем понашању људи на интернету,односно да се пронађе начин на који се сваки корисник интернета може осетити безбедно у онлајн свету и да буде свестан тога да једном изречено-окачено остаје заувек записано на интернету.

Ученици се деле у тимове од по 5 ученика  и током рада сваки тим има лаптоп, осмишљавају бизнис план и израђују PowerPoint презентацију. Критеријуми за оцењивање су: 1.Квалитет бизнис плана,2.Иновативност-креативност идеје,3.Квалитет презентације,4.Тимски дух и сарадња чланова тима. Наше ученице су у својим тимовима веома лепо презентовале своје идеје, нису победиле али носе веома лепа искуства са овог догађаја. Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело.Развијањем вештина на иновативан начин,ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

                                                            Аутор: Весна Луковић, проф. 

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *