„Караван за климу – Мали корак за човека, велики за природу – биодиверзитет  климатске примене у Србији“

Еко-школа средње школе “Жикица Дамњановић” била је домаћин другог дела изложбе “Караван за климу – Мали корак за човека, велики за природу – биодиверзитет  климатске примене у Србији”, од 13-17.12.2021.

Изложбу је осмислио и реализовао Француски институт у Србији. Изложба је употпуњена интерактивним експонатима, које је осмислио Центар за промоцију науке, уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије програма Уједињених нација за развој у Србији.

Пројекат је обухватио педагошку изложбу  која приказује глобалне последице климатских промена, са директним утицајем на биолошку разноврсност, нудећи решења како допринети очувању биодиверзитета. Циљ пројекта је подизање свести ученика о значају борбе против климатских промена, о значају очувања биодиверзитета и о значају упознавања и идентификовања заштићених врста у Србији.

Изложби су присуствовали ученици школе домаћина и ученици основних школа:“Херој Радмила Шишковић”, “Олга Милошевић”, “Вук Караџић” и “Херој Иван Мукер”.

Ученике су, кроз изложбу, водиле професорке биологије Слободанка Милијашевић и Наташа Костић и професорка хемије, координатор Еко-школе Татјана Тешић.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *