Обавештење за ученике и запослене

Поштовани ученици и поштоване колеге, у складу са најновијим дописом из Министарства Просвете, науке и технолошког развоја, а у вези  непоштовања препоручених мера прописаних од стране надлежних институција кризног ШТАБА у циљу заштите здравља ученика и запослених, спречавања ширења инфекције и заразних болести, још једном вас подсећамо:

НОШЕЊЕ МАСКИ ЈЕ ОБАВЕЗНО:

  1. у школском дворишту, приликом окупљања ученика;
  2. током трајања непосредног образовно-васпитног рада, у затвореном простору и на отвореном простору када не постоји одређена физичка дистанца;
  3. за време одмора у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца;
  4. за време боравка у комуникационим просторијама школе;
  5. у другим случајевима приликом боравка у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца.

Још једном апелујемо на све да поштују препоручене мере, пре свега зарад очувања свог здравља, својих другова, као и својих породица. Само поштујући мере можемо бити сигурни да експанзије епидемије неће доћи у нашој средини.

Посебно позивамо родитеље:

Уколико се неко од укућана или само дете не осећа добро, има симптоме који могу да буду повезани са актуелном епидемијом, немојте га слати у школу. Обратите се одељењском старешини, детету ће сав материјал за праћење наставе бити прослеђен преко Гугл учионице или на неки други, адекаватан начин. Неколико дана изолације ће показати ради ли се о инфекцији или некој сезонској болести, које су уобичајене за ово време. Потом дете редовно шаљите у школу. Опрез ће нас сачувати од ширења епидемије.

Ми смо дужни да о свим ситуацијама које указују на могућност појаве и ширења инфекције обавестимо Завод за јавно здравље, Министарство просвете – ресор за средње образовање и Школску управу и предузмемо додатне мере које ће нам бити одређене од кризног ШТАБА.

НОСИТЕ МАСКЕ – ДРЖИТЕ ДИСТАНЦУ – ДЕЗИНФИКУЈТЕ И РЕДОВНО ПЕРИТЕ РУКЕ

Директор

Жељко Поштић

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *