Средња школа Жикица Дамњановић
ВажнообукеОгласна таблаСлајдерСтручни семинариСтручно усавршавање

Интерно стручно усавршавање – Wizer i Крокус

Дана 04.02. 2020. године у Средњој школи“ Жикица Дамњановић“, у оквиру интерног стручног усавршавања, одржана су два предавања на тему: Wizer( WEB алат) и представљање “ Крокус“ пројекта који се бавио превенцијом осипања ученика у средњим стручним школама.

Предавање на прву тему одржао је проф. Историје Дејан Јанковић, а друго предавање психолог школе Јелена Јовковић. Обуци је поред директора школе, присуствовало укупно 35 наставника.

Вајзер је алат намењен за креирање лекција и радних листова за ученике, али га можемо користити и за домаће задатке, квизове и проверу знања. На самом сервису пише да је алат идеалан за смешано учење (Blended), односно да га наставник може користити за комбиновање наставе у учионици и путем мреже. Када се алат упозна, натавнику се откривају различите могућности намене. Читаве лекције можемо да поделимо у мање целине (текст, видео-запис, слика, уграђен ресурс) и испод сваке целине да поставимо задатке којима се проверава разумевање садржаја. Наставни листић можемо да конципирамо и тако да на њему само буду извори и задаци за домаћи или само питања и задаци и да их дамо као тест на часу. Могућности комбинаторике су велике, а самим тим и намене.
(извор Вебциклопедија)

Крокус је пројекат који је трајао од 2014-2017 године у Србији у Средњим пољопривредним школама. У Пожаревцу су нашој школи представили ефекте овог пројекта, како су школе из пројекта смањиле осипање ученика и повећале број уписаних ученика. Такође су учесници обуке упознати са приручником који је намењен свима који раде са ученицима у средњим школама и који наилазе на различите проблеме у раду са ученицима и алаткама које могу користити у зависности од потреба сваког ученика. Линка ка приручнику се налази на сајту школе.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *