Средња школа Жикица Дамњановић
ВажноВаннаставне активностиЕдукацијаПосете установамаСлајдерСтручни скуповиУченици

Европски дан донације и трансплантације органа

Европски дан донирања и трансплатације органа обележава се са циљем да се подигне свест о важности давања органа као начина спасавања живота, али и да се захвали донорима и њиховим породицама, као и стручњацима за трансплатацију сиром света.

По 9. пут биће обележен и у нашем граду. У организацији овог догађаја учествују одељење нефрологије и хемодијализе под руководством примаријусом др. Верице Ђорђевић, међуопштинско удружење бубрежних болесника и инвалида „KIDNEY“ и наставници здравствене неге Средње школе „Жикица Дамњановић“.

Ученици I, III и IV године, смера медицинска сестра – техничар, са наставиницама Јасмином Првуловић, Катарином Илић и Јеленом Павловић дали су значајан допринос у организацији и реализацији ове манифестације.

Ученици одељења IV-5 Тања Радивојевић, Вања Пантић и Марко Ђурић применом здравствено васпитне методе животне демонстрације приказали ситуацију када је једним донором спасено пет зивота.

Ученици одељења III-5 Станојловић Ања, Вулићевић Исидора, Милица Величковић и Ива Ковачевић вршили су мерење артеријске тензије и нивоа гликемије у крви, док су ученици одељења I-5 попуњавали медицинску документацију.

Аутор: Јелена Павловић, наставник здравствене неге

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *