Одржана манифестација „Спортом против насиља“

У понедељак 23.09.2019.год. у Средњој школи „Жикица Дамњановић“ у Смедеревској Паланци одржана је манифестација „Спортом против насиља“, која је прва од три планиране манифестације у оквиру пројекта „Кул је да знаш! Вршњачком медијацијом против насиља.“ који, уз подршку Министарства омладине и спорта спрводи Удружење грађана „Свет речи“ из Велике Плане. Партнери на пројекту су средње школе и гимназије из општине: Велика Плана, Смедеревска Паланка, Кучево, Велико Градиште, Пожаревац и Деспотовац.

У организацију саме манифестације укључили су се професори физичког васпитања како би организовали утакмице из одбојке и такмичење у стоном тенису. Одржане су три утакмице из одбојке где су се такмичиле: екипа професорки и ученица, затим екипа професора против ученика и екипа медицинара против мешовите групе ученица. Дечаци су победили професоре резултатом 3:2, девојке професорке резултатом 3:1, а девојке из различитих смерова су победиле медицинарке са резултатом 2:1. Истовремено су ђаци међусобно играли стони тенис, а у томе су им се придружили и професори.

Тим медијатора је ученицима код информативног штанда делио флајере и упознао их са пројектом, обуком за медијацију коју су прошли и уопштено са појмом медијације. Сви ученици који нису учествовали у спортовима су навијали и бодрили своје фаворите и тако дали свој допринос. Цео догађај је медијски забележила РТВ „Јасеница“ из Смедеревске Паланке.

Аутор: Јелена Јовковић, психолог

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *