Прво место у полуфиналу такмичења „Tech Case Study 2019“

Ученице средње школе „Жикица Дамњановић“ освојиле убедљиво прво место у полуфиналу такмичења из технолошке студије случаја на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду, под називом „Tech Case Study 2019“

Ученице 3. разреда смера Техничар за индустријску фармацеутску технологију, А. Јовановић, М. Вићентијевић, М. Вељковић и М. Ђорђевић, предвођене ментором дипл. инж. техн. Н. Радомировић, 20.4.2019.г. учествовале су у изради технолошке студије случаја на задату тему и у компетицији са остале 33 екипе београдских средњих школа заузеле су прво место и пласирале се у финале, где ће 12 најбоље пласираних тимова уживо презентовати своја идејна решења пред седмочланом стручном комисијом.

Присутнима се прво обратио декан факултета проф. др П. Ускоковић, а потом и продекан за наставу проф. др З. Кнежевић-Југовић, уз срдачну добродошлицу, пожелели су и срећу такмичарима у раду и закључили да је победник овог такмичења свако ко је истражио и прочитао бар неку литературу и спознао неке нове појмове из области инжењерства, технологије, хемије, биологије, екологије…
Ученике су даље преузели научни истраживачи запослени на факултету и чланови Студентског савеза ТМФ-а. Имали су прилику да се упознају са савременим технологијама из области наноматеријала, полимерних материјала, изоловања ДНК, видели су најсавременији електронски микроскоп ТЕМ, фармацеутски чисту собу, као и остале лабораторије на катедрама.

Остварена сарадња наше школе и Технолошко-металуршког факултета ће се и у наредном периоду наставити поготово у циљу пружања подстицаја младим талентима који желе да се усавршавају и буду у току са савременим технологијама и иновацијама.

Финале ће се одржати 7.5.2019. у свечаној сали Технолошко-металуршког факултета.

Све похвале за ове ученице, које су показале велику одговорност и озбиљност при изради ове студије случаја и пуно среће нашем тиму „Aqua purificata“ у финалу.

Дели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *