Светски дан воде

Светски дан воде је установљен децембра 1992. године резолуцијом Уједињених нација и обележава се од 1993. године. Временом све више добија на значају.

Циљ обележавања овог дана је подсећање на значај овог природног ресурса за човечанство и скретање пажње да га у појединим деловима света нема довољно.

Поводом Светског дана воде, ученици и професори С.Ш. „ Жикица Данњановић“ посетили су, у четвртак 22.марта 2018., основне школе у Смедеревској Паланци где су са ученицима завршних разреда причали о квалитету воде и начинима уштеде воде. Ученици хемијског и прехрамбеног смера су затим  демонстрирали одређивање хлорида, гвожђа и бакра у води и поделили едукацијске флајере са саветима о начинима штедње воде. И на крају су ученици основних школа попунили кратку анкету о води.

Светски дан воде је на сличан начин обележен и у С.Ш. „ Жикица Данњановић“, где је, поред горе наведеног, одржано и кратко предавање о квалитету воде уопште, као и о квалитету воде која се користи у прехрамбеној индустрији и утицају воде на људско здравље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *